Omiljena vozila

Pogledajte vozila koja biste uzeli u obzir.

Testna vožnja

Pokličite nas na: 01/6700-340 ali nam pišite

Volvo S90 D5 AWD Geartronic

2013, 171.509 km, 103kW/140KM

32.000 EUR45.000 EUR

Ponudite nam ceno

FORMA
Pošlji
Zadovoljstvo zajamčeno
100% provjerena vozila
JAMSTVO NA SVA VOZILA
VAŠE VOZILO KUPUJEMO GOTOVINOM

Što morate znati prije kupnje gospodarskog vozila

Izbor kvalitetnog rabljenog gospodarskog vozila teži je nego što se to čini na prvi pogled. Postoji nekoliko stvari na koje morate pripaziti prilikom same kupnje.

Gospodarska vozila

Najvažniji čimbenik koji se mora uzeti u obzir svakako je pouzdanost rabljenog vozila. Zasigurno si ne želite kombi koji će se svako malo kvariti – zato izaberite model koji je poznat po svojoj pouzdanosti. Neka od dokazano pouzdanih gospodarskih dostavnih vozila su, primjerice, Iveco Daily, Ford Transit, Mercedes Benz Sprinter, VW Transporter, Citroen Jumpy, Peugeot Boxer, Fiat Doblo, VW Caddy i Mercedes-Benz Vito.

Kada govorimo o pouzdanosti bitno je osvijestiti kako je teže otkriti nepravilnosti na gospodarskim vozilima nego na osobnim. Često se nepravilnosti otkrivaju tijekom korištenja, kada ste već kupili vozilo i kada je već kasno. Primjerice, može vas neugodno iznenaditi trošenje ovjesa koje je ranije prošlo nezapaženo.

Svakako je pametno saznati povijest vozila koja uvelike govori o njegovom trenutnom stanju. Vozilo koje ima veliki broj prevezenih kilometara, a bilo je redovito servisirano i prevozilo laki teret, možda je bolji izbor od kombija s malo kilometara, koji je često bio pretovaren.

Bitna stavka pri izboru su i troškovi korištenja, o kojima ranije morate dobro promisliti. Ne odlučuje samo količina goriva koje neko vozilo troši na 100 prevezenih kilometara, nego je bitno i za koje vrijeme ga je potrebno servisirati, promijeniti kočnice te kupiti nove gume.

Ono što je važno su performanse vozila, koje moraju biti u skladu s Vašim poslom, teretom koji ćete prevoziti i koje će biti Vaše relacije vožnje.

Sve su to važne odluke koje morate donijeti prije same kupnje kako kasnije ne biste požalili zbog svojih odluka.

Pogledajte naš izbor provjerenih gospodarskih vozila.

Pročitajte više:

Kako izabrati najbolje zimske gume?

Zimski uvjeti na cesti zahtijevaju korištenje posebnih guma koje održavaju fleksibilnost i mekoću za besprijekorno prianjanje.

Znate li što znače lampice na instrumentnoj ploči?

Nije bitno vozite li vozilo marke Ford, Renault, Kia, Volvo, BMW, Volkswagen, Fiat ili neke druge – lampice upozorenja na instrumentnoj ploči su u svim vozilima u velikoj mjeri standardizirane kako biste bez problema mogli prepoznati što znače.