Omiljena vozila

Pogledajte vozila koja biste uzeli u obzir.

Testna vožnja

Pokličite nas na: 01/6700-340 ali nam pišite

Volvo S90 D5 AWD Geartronic

2013, 171.509 km, 103kW/140KM

32.000 EUR45.000 EUR

Ponudite nam ceno

FORMA
Pošlji
Zadovoljstvo zajamčeno
100% provjerena vozila
JAMSTVO NA SVA VOZILA
VAŠE VOZILO KUPUJEMO GOTOVINOM

Pobrinite se za klima uređaj prije ljeta

Bez klime gotovo da više ne možemo ni zamisliti proljetnu i ljetnu vožnju. No značenje klime nije samo za udobnost vožnje koju nudi točno određena temperatura.

S obzirom na to da vrućina utječe na tijelo, mijenja reakcije i utječe na ponašanje, auto-klima tako osigurava i sigurnu vožnju.

Klima u vozilu smiruje živčanu sustav
Klima uređaj smiruje i poboljšava osjećaj tijekom ljetne vožnje. Naše je tijelo pod utjecajem topline koja utječe na naše raspoloženje. Mozak tako radi sporije, a tijelo ubrzava krvni pritisak i otkucaje srca. Sve to dovodi do razdražljivog ponašanja za vrijeme vožnje, a kako biste bili sigurni u prometu, iznimno je važno rashladiti kabinu na ugodnu temperaturu.

Toplinu stvaramo i sami
Ljeti vrućina izvana ulazi u vozilo, no često zaboravljamo da i sami stvaramo toplinu. Zbog vanjske topline i topline naših tijela dolazi do nelagode u vožnji koja se povećava s brojem putnika u vozilu.

Klima omogućuje sigurniju vožnju
Ljudsko se tijelo najudobnije osjeća pri temperaturi između 22 i 25 stupnjeva Celzijevih, pri 50 % relativne vlažnosti i s dovoljnim dotokom svježeg zraka. Klimatizacijski sustav vozila uklanja suvišnu toplinu koja nastaje u automobilu, smanjuje prekomjernu vlagu i optimizira relativnu vlažnost. Ukratko, klima stvara okruženje u kojem se osoba osjeća ugodno čime je i vožnja sigurnija.

Pravilno korištenje klime
Važno je da se klima ne pali odmah čim uđete u automobil. Najprije otvorite prozore i prozračite vozilo. Klima u automobilu djeluje uklanjanjem vrućeg zraka. Ako ga se najprije sami riješite, to će povećati učinkovitost klime. Kada uključite uređaj, najprije ga stavite na minimum, jer to će najprije smanjiti temperaturu u vozilu. Kasnije odaberite postavke prema svojim potrebama. Ako je automobil dugo bio parkiran na suncu, u potpunosti otvorite prozore, uključite klimu na najveću brzinu i vozite nekoliko kilometara dok ne uđe hladan zrak, a potom zatvorite prozore. Takvim korištenjem povećat ćete učinkovitost klime i smanjiti pritisak na klimatski sustav.

Važno je održavanje
Bez obzira na Vaše korištenje klime u automobilu, važno ju je redovito održavati. Samo na taj način možete osigurati njezin besprijekoran rad. Redovitim servisnim pregledima izbjegavate veće i skuplje kvarove te snižavanje rashladne snage.

Pročitajte više:

Kako izabrati najbolje zimske gume?

Zimski uvjeti na cesti zahtijevaju korištenje posebnih guma koje održavaju fleksibilnost i mekoću za besprijekorno prianjanje.

Znate li što znače lampice na instrumentnoj ploči?

Nije bitno vozite li vozilo marke Ford, Renault, Kia, Volvo, BMW, Volkswagen, Fiat ili neke druge – lampice upozorenja na instrumentnoj ploči su u svim vozilima u velikoj mjeri standardizirane kako biste bez problema mogli prepoznati što znače.

Što morate znati prije kupnje gospodarskog vozila

Izbor kvalitetnog rabljenog gospodarskog vozila teži je nego što se to čini na prvi pogled. Postoji nekoliko stvari na koje morate pripaziti prilikom same kupnje.