Omiljena vozila

Pogledajte vozila koja biste uzeli u obzir.

Testna vožnja

Pokličite nas na: 01/6700-340 ali nam pišite

Volvo S90 D5 AWD Geartronic

2013, 171.509 km, 103kW/140KM

32.000 EUR45.000 EUR

Ponudite nam ceno

FORMA
Pošlji
Zadovoljstvo zajamčeno
100% provjerena vozila
JAMSTVO NA SVA VOZILA
VAŠE VOZILO KUPUJEMO GOTOVINOM

Neka Vas proljeće ne iznenadi

Kad stigne proljeće potrebno je pripaziti da vozilo bude u besprijekornom stanju jer se pravila na cesti mijenjaju s promjenom temperature i vremena.

Za jednostavno održavanje možete se pobrinuti i sami te tako uštedjeti novac za zahtjevnije intervencije za koje preporučujemo odlazak u servis.

Nemojte previdjeti gume

U hladnim uvjetima tlak zraka u gumama može pasti, stoga ga u proljeće svakako provjerite. Provjerite i gazni sloj – indikatori trošenja su gumeni mostovi vidljivi samo kad dubina sloja padne ispod kritične granice. Također, provjerite tlak i kvalitetu rezervne gume, osobito ako je ispod vozila. Ako procijenite da Vam gume nisu u redu ili ne znate procijeniti njihovo stanje, obratite se servisu.

Pobrinite se za kočnice

S obzirom na to da su ceste u proljeće skliske, kočnice moraju biti besprijekorne. Ako je papučica kočnice niska, meka ili pretvrda, s njima možda nešto nije u redu. U tom slučaju, bez odgađanja posjetite servis. Isto tako ako kočnice cvile ili se tresu, to može biti deformacija diska koji može dovesti do kvara kočionog sustava.

Provjerite tekućinu u automobilu

Za većinu tekućina možete se pobrinuti i sami. Provjerite i zamijenite tekućinu vjetrobranskog stakla, rashladnu tekućinu i kočionu tekućinu u slučaju da negdje curi. Ako količina tekućine brzo pada, to je znak curenja za koje se morate pobrinuti.

Pobrinite se za klima uređaj

Jedna od najvažnijih stvari u automobilu u proljeće i ljeto je klima uređaj. Vjerojatno je zimi niste puno koristili, zato je potrebno provjeriti ispuhuje li još hladan zrak. Svakako pripazite na neobične zvukove i neugodne mirise. Čini li Vam se da nešto nije u redu s klimom? Možda ju je potrebno očistiti, možda negdje curi ili ju je potrebno napuniti.

Uklonite rizik od pregrijavanja

Ljeti se automobili najčešće kvare zbog pregrijavanja. Od toga ga štiti rashladni sustav koji se brine da motor održava temperaturu od oko 93 stupnja pri kojoj gorivo najbolje sagorijeva i emitira manje ispušnih plinova, a motorno ulje olakšava premještanje motora. U vrućim danima postoji opasnost od pregrijavanja vozila zato je potrebno obratiti pozornost na sustav hlađenja – važno je redovito provjeravati razinu rashladne tekućine.

Provjerite svjetla i akumulator

U suvremenim je vozilima vožnja u potpunosti ovisna o električnim komponentama. Provjerite rade li svjetla i akumulator kako treba – ako se na priključcima skupila nečistoća, očistite je i čim prije posjetite servis.

U proljeće je svakako pametno provjeriti svoje vozilo što je moguće temeljitije i, ako je potrebno, servisirati ga kako bi se osigurala nesmetana vožnja!

Pročitajte više:

Kako izabrati najbolje zimske gume?

Zimski uvjeti na cesti zahtijevaju korištenje posebnih guma koje održavaju fleksibilnost i mekoću za besprijekorno prianjanje.

Znate li što znače lampice na instrumentnoj ploči?

Nije bitno vozite li vozilo marke Ford, Renault, Kia, Volvo, BMW, Volkswagen, Fiat ili neke druge – lampice upozorenja na instrumentnoj ploči su u svim vozilima u velikoj mjeri standardizirane kako biste bez problema mogli prepoznati što znače.

Što morate znati prije kupnje gospodarskog vozila

Izbor kvalitetnog rabljenog gospodarskog vozila teži je nego što se to čini na prvi pogled. Postoji nekoliko stvari na koje morate pripaziti prilikom same kupnje.