Omiljena vozila

Pogledajte vozila koja biste uzeli u obzir.

Testna vožnja

Pokličite nas na: 01/6700-340 ali nam pišite

Volvo S90 D5 AWD Geartronic

2013, 171.509 km, 103kW/140KM

32.000 EUR45.000 EUR

Ponudite nam ceno

FORMA
Pošlji
Zadovoljstvo zajamčeno
100% provjerena vozila
JAMSTVO NA SVA VOZILA
VAŠE VOZILO KUPUJEMO GOTOVINOM

Kako putovati s kućnim ljubimcima?

Mnogi smatraju svoje kućne ljubimce ravnopravnim članovima obitelji pa se prema njima tako i ponašaju. Stvari se mogu zakomplicirati kada se planiraju putovanja, posebno ako vlasnik nema vlastiti osobni automobil.

Vlasnici kućnih ljubimaca znaju da s dražesnim životinjama nema spontanih putovanja. Životinje traže pomno planiranje i vještu organizaciju. Sa psom ili mačkom se nećete prijaviti u neki hotel, prije nego što provjerite je li držanje životinja dozvoljeno. Također, s kućnim ljubimcem nećete krenuti na put zrakoplovom, brodom ili željeznicom prije nego što zadovoljite sve proceduralne zahtjeve.

Ljubimcima je mjesto u adekvatnom transporteru kako bi bili sigurni
Ljubimcima nipošto nije mjesto u krilu suvozača ili još manje vozača. Mačke i male životinje trebaju biti u kavezima ili transporterima. Tijekom vožnje životinje se mogu uznemiriti i skakati po vozilu što može ometati vozača i dovesti do nepažnje tijekom vožnje. Da biste svojem kućnom ljubimcu osigurali udobno putovanje i držali se svih zakonskih propisa, važno je kupiti odgovarajući spremnik. On mora biti dovoljno velik da životinja u njemu može ustati, okrenuti se i leći. Prije kupnje spremnika obavite precizno mjerenje životinje u uspravnom položaju – od vrha nosa do repa te od šapa do ruba glave. Spremnik mora osiguravati i dovoljan protok zraka i imati čvrsta vratašca.

Stvarajte navike s Vašim psom odmalena i osigurajte im adekvatan način putovanja
Pse je najbolje prevoziti u posebnom odjeljku u prtljažniku ili pak na stražnjem sjedalu vezanog posebnim pojasom koji će spriječiti da Vaš pas „leti“ po automobilu u zavojima ili pri naglom kočenju. Psima nije preporučljivo otvarati prozore tako da guraju glavu jer mogu ispasti ili se ozlijediti. Pse treba odmalena naučiti na vožnju i stvarati navike. Nikako ih u vozila ne treba vući u vozilo već ih privući najdražim igračkama i poslasticama. Kako bi se naviknuli, najprije ih treba voziti na kraće, raznovrsne relacije, a tek onda se upustiti na dulja putovanja.

Prije puta nahranite pse i mačke, a kuniće i tijekom putovanja
Večer prije puta psa je dobro nahraniti jer je mnogima mučno u vožnji pa je zato bolje da ne jedu neposredno prije. Sat vremena prije puta možete im dati tabletu protiv mučnina u dogovoru s Vašim veterinarom. Lijekovi i doze se određuju individualno, ovisno o vrsti, veličini i starosti te zdravstvenom stanju. Također, na tržištu postoje i tablete te kapi koji smanjuju anksioznost, ali s tim oblikom terapije treba početi par dana prije samog putovanja.
Iako mačke i pse ne treba hraniti prije puta, s kunićima je druga priča. Njima uvijek treba ostaviti manju količinu kvalitetnog sijena kako bi im hrana uvijek bila dostupna. Za sve životinje najvažnije je da tijekom dugotrajnih puteva imaju kraće stanke kako bi se mogli protegnuti i prošetati.

Putovanje u inozemstvo
Putujete li u inozemstvo, treba ponijeti putovnicu – knjižicu koja se dobije kod veterinara, a ljubimac (pas, mačka, lasica, tvor) treba biti čipiran i cijepljen. Potvrda o cijepljenju treba i putuje li se bilo kojim drugim prijevoznim sredstvom.

Pročitajte više:

Kako izabrati najbolje zimske gume?

Zimski uvjeti na cesti zahtijevaju korištenje posebnih guma koje održavaju fleksibilnost i mekoću za besprijekorno prianjanje.

Znate li što znače lampice na instrumentnoj ploči?

Nije bitno vozite li vozilo marke Ford, Renault, Kia, Volvo, BMW, Volkswagen, Fiat ili neke druge – lampice upozorenja na instrumentnoj ploči su u svim vozilima u velikoj mjeri standardizirane kako biste bez problema mogli prepoznati što znače.

Što morate znati prije kupnje gospodarskog vozila

Izbor kvalitetnog rabljenog gospodarskog vozila teži je nego što se to čini na prvi pogled. Postoji nekoliko stvari na koje morate pripaziti prilikom same kupnje.