Omiljena vozila

Pogledajte vozila koja biste uzeli u obzir.

Testna vožnja

Pokličite nas na: 01/6700-340 ali nam pišite

Volvo S90 D5 AWD Geartronic

2013, 171.509 km, 103kW/140KM

32.000 EUR45.000 EUR

Ponudite nam ceno

FORMA
Pošlji

S djecom na putovanje

Ljetna sezona je u punome jeku i većina je odlučila pobjeći od gradske vreve i gužve – bilo na obalu ili u gorje. Kako bi putovanje do željenog odredišta proteklo što lakše i bezbolnije, potrebno je pripremiti vozilo za put, posebno ako putujete s djecom.

Višesatna putovanja s djecom zahtijevaju dobru pripremu kako bi u svakoj situaciji bili spremni na brojne izazove, a dobro je imati i pripremljenu „opremu“ za spontane situacije. Ovisno o dobi djeteta, duljini putovanja i vrsti prijevoznog sredstva adekvatna priprema će spriječiti razdražljivost, umor i dosadu tijekom puta koja se često zna javljati, posebno kod mlađe djece.

Pobrinite se o prehrani i razonodi
Liječnici preporučuju da se na put ne ide s djecom mlađom od tri mjeseca. Nakon prva tri mjeseca dijete više ne plače toliko, stres je nešto manji, beba dulje spava, a i uglavnom se u tom razdoblju pronađe i određena rutina između djeteta i roditelja.  Pa ipak, potrebno je dobro se pobrinuti oko prehrane ako dijete hranite na bočicu jer postoji mogućnost da na svom odredištu nećete pronaći hranu koju inače koristite i na koju se Vaše dijete naviknulo. Preporučljivo je imati i dovoljnu zalihu pelena, no to nije tako važno kao hrana, jer se uglavnom mogu nabaviti svugdje – od supermarketa do drogerija, ali i manjih lokalnih dućana.

Za stariju djecu je preporučljivo imati tijekom puta grickalice, poneku igračku i pripremljene ideje za zabavu ukoliko dođe do zamora i dosade, poput omiljene glazbe, pogađanja registracija, brojanja automobila određene boje i sl.

Na put ne krećite bez potrebnih lijekova – posebno za mučninu, probavu i temperaturu, a u ovim ljetnim mjesecima ne zaboravite i kreme za zaštitnim faktorom, sunčane naočale, sredstvo protiv komaraca i zaštitu od sunca za automobil te velike količine tekućine.

Rashladite automobil i prakticirajte stanke
Putovanja automobilom najčešća vrsta prijevoza, ali zahtijevaju dobru pripremu. Osim tehničke ispravnosti automobila, potrebno ga je pripremiti i za djecu. Hrvatski propisi nalažu da djeca do 12 godina moraju sjediti u sjedalicama, a potrebno je imati i dobar rashladni uređaj. Pa ipak, temperatura u vozilu treba biti ugodna, ne prehladna, a strujanje zraka indirektno. Također, poželjno je raditi i kraće stanke kako bi djeca  udahnula svježeg zraka, protegnula noge i barem djelomično zadovoljila svoju potrebu za kretanjem.

Putujte ranije ujutro ili predvečer
Iako se putovanja noću čine primamljivima jer djeca spavaju, a i manje je prometa, stručnjaci upozoravaju kako umor i snenost mogu dovesti do opasnih situacija. Radije izaberite predvečerje ili rano jutro te dane kada je manja gužva. U ugodnom automobilu i uz igračke te česte stanke, dijete će moći putovati i bez da spava, posebno starija djeca. Pažnju treba obratiti i na laganu odjeću i obuću koja neće sputavati djecu te prehranu koja je lagana, uz puno voća i tekućine, a izbjegavati masnu hranu i gazirane sokove.

Važan suputnik neka Vam bude i ručna prtljaga u kojoj ćete imati sve potrebno pa će i putovanje do željenog cilja biti izvrsna obiteljska avantura!  

 

Pročitajte više:

Znate li što znače lampice na instrumentnoj ploči?

Nije bitno vozite li vozilo marke Ford, Renault, Kia, Volvo, BMW, Volkswagen, Fiat ili neke druge – lampice upozorenja na instrumentnoj ploči su u svim vozilima u velikoj mjeri standardizirane kako biste bez problema mogli prepoznati što znače.

Što morate znati prije kupnje gospodarskog vozila

Izbor kvalitetnog rabljenog gospodarskog vozila teži je nego što se to čini na prvi pogled. Postoji nekoliko stvari na koje morate pripaziti prilikom same kupnje.

Pobrinite se za klima uređaj prije ljeta

Bez klime gotovo da više ne možemo ni zamisliti proljetnu i ljetnu vožnju. No značenje klime nije samo za udobnost vožnje koju nudi točno određena temperatura.